Информационен център на Министерство на oтбраната

Военнослужещи от Сухопътни войски ще почетат 174-ата годишнина от рождението на Ботев и ще участват във водосвета на бойните знамена

С тържествени ритуали военнослужещите от Сухопътни войски ще почетат 174-ата годишнина от рождението на Христо Ботев и ще участват в традиционния водосвет на бойните знамена.

Представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод отбелязването на 174-ата годишнина от рождението на един от символите на България и традиционния водосвет на Богоявление.Началото на честванията ще започне на 6 януари от 10.00 ч. в гр. Враца пред едноименния паметник на поета-революционер с поднасяне на венци и цветя, а от 11.00 ч. военослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада ще положат венци пред паметниците на Христо Ботев в парк „Митрополит Методи Кусев” в гр. Стара Загора и на площад „Свобода“ в гр. Хасково. В гр. Горна Оряховица в същия час военнослужещи от 59-ти батальон за ЯХБЗ и ще положат цветя пред паметника на великия възрожденец в едноименния парк в града.От 11.30 ч. военнослужещи и духовият оркестър на 61-ва механизирана бригада – Карлово ще отбележат годишнината от рождението на поета-революционер с полагане на венци и цветя в родния му град Калофер.В Благоевград от 11.30 ч. представителни формирования от състава на 3-то бригадно командване ще честват годишнината от рождението му с ритуал по полагане на венци и цветя пред неговия паметник.

Смолянските алпийци ще почетат подвига и делото на великия българин и патриот от 12.30 ч. с венци и цветя пред неговия паметник, а в Пловдив военнослужещи от състава на 91-ви инженеран батальон за обща поддръжка ще вземат участие в ритуала пред едноименния паметник в 13.15 ч.Представителни формирования от Сухопътните войски ще участват на 6 януари в Богоявленския водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия в Карлово, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Асеновград, Смолян, Белене, Пловдив, Сливен, Шумен, Хасково, Ямбол, Враца, Русе, Сандански и Мусачево.

Източник: LandForcesBGArmy

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top