Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великобритания предупреди Русия по въпроса за Украйна: работим по санкции с голямо въздействие

[post-views]
Великобритания ще изпрати експерти по военните престъпления в Украйна, заяви британското външно министерство

Великобритания предупреди Москва днес, че работи заедно със западните си партньори по санкции с голямо въздействие, насочени срещу финансовия сектор на Русия, ако тя нахлуе в Украйна, предаде Ройтерс.

„Всяко последващо военно нахлуване в Украйна ще доведе до огромни последствия, включително координирани санкции за налагане на тежка цена на интересите и икономиката на Русия“, заяви пред парламента външната министърка Лиз Тръс. „Великобритания работи заедно с нашите партньори по тези санкции, включително мерки с голямо въздействие, вземащи под прицел руския финансов сектор и индивиди“, добави тя.

Тръс каза, че ще посети Киев по-късно този месец и че ситуацията достига критичен момент, след който остава само един път напред: руският президент Владимир Путин да направи стъпка назад от ръба на пропастта.

Според Тръс Великобритания се противопоставя на тръбопровода „Северен поток 2“ под Балтийско море. „Европа трябва да намали зависимостта си от руски газ“, каза тя. „Великобритания продължава да се противопоставя на „Северен поток 2″ и аз работя със съюзници и партньори, за да извадя на показ стратегическите рискове на този проект“.

Ръководителката на британската дипломация също така осъди насилието в Казахстан и добави, че Лондон се консултира със съюзниците си за последващи стъпки. „Ние осъждаме проявите на насилие и унищожаване на имущество в Алмати и допълнително ще координираме с нашите съюзници какви последващи стъпки да предприемем“, каза Тръс пред парламента.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани