Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Демонстрация на сила: Северна Корея е тествала хиперзвукова ракета

[post-views]
Демонстрация на сила: Северна Корея е тествала хиперзвукова ракета

Севернокорейската армия е провела успешно изпитание с хиперзвукова ракета. Това съобщи националната информационна агенция на страната, която допълни, че ракетата е успяла да порази с изключителна точност зададената й цел на 700 км.

Това е второто изпитание на хиперзвукова ракета от страна на Северна Корея в рамките на няколко месеца. Тестът беше извършен в сряда и дойде броени дни, след като режимът в Пхенян обяви, че ще продължи да подсилва отбранителните си способности, заради изключително нестабилната военна среда на Корейския полуостров. Според официалната информация освен с изключителната си точност, ракетата е оборудвана с нов контрол за управление и може да бъде използвана във всякакви климатични условия.

Независимо, че действащите резолюции на ООН забраняват на Северна Корея да разработва балистични ракети и ядрени оръжия, през изминалата година Пхенян на няколко пъти показа модерни оръжейни системи.

Военните експерти посочват, че хиперзвуковите ракети ще променят правилата на играта, защото ще поставят под въпрос ефективността и най-модерните противовъздушни системи, които са въоръжение до този момент.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани