Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

За новата 2022 г. Плевенският гарнизон получи нова техника за обучение, заяви бриг.ген.Юлиян Радойски

[post-views]
Бригаден генерал Юлиян Радойски: Увеличава се практическата подготовка на курсантите и студентите

За новата 2022 година Плевенският гарнизон получи нова техника за обучение. Това заяви пред репортер на БТА бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на гарнизона и на Висшето военно-въздушно училище /ВВВУ/ „Георги Бенковски“.

Той уточни, че благодарение на нови учебни самолети Висшето военно-въздушно училище ще придобие нови способности за обучение, както на курсантите за Военновъздушните сили в Българската армия, така и на цивилните студенти за гражданската и за селскостопанската авиация.

Бриг.ген.Радойски заяви, че се надява получената техника да бъде пусната в експлоатация до края на месец януари. Два от самолетите са обещани на висшето авиационно училище, а другите са за Военновъздушните сили, отбеляза той.

На въпрос на БТА генералът отговори, че новата учебна база, предоставена на висшето учебно заведение безвъзмездно от Община Плевен, ще бъде готова да се бие първи звънец през септември тази година. Силно се надяваме да приемем в нея първи студенти и курсанти за учебната 2022-2023 година, подчерта генералът.

Началникът на висшето авиационно училище припомни, че новите специалности и специализации на ВВВУ бяха обявени през 2021 г. и предизвикаха голям интерес сред кандидатите за студенти и курсанти, а с новата база в областния център Плевен има очаквания този интерес от младите хора да се учат да се засили още повече.

В момента авиоучилището работи по нови, съвременни учебни планове, с цел повишаване качеството на подготовката на курсантите и студентите, допълни бриг.ген. Юлиян Радойски.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани