Информационен център на Министерство на oтбраната

Голяма популярност има новата специалност на Висшето военновъздушно училище – “Авиационен мениджмънт”

Голяма популярност има новата специалност на Висшето военновъздушно училище - "Авиационен мениджмънт"

Голяма популярност има новата специалност на Висшето военновъздушно училище /ВВВУ/ “Георги Бенковски” – “Авиационен мениджмънт”. Интерес има, както за курсанти, така и за цивилни студенти. Това съобщи пред репортер на БТА в Плевен бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на Плевенския гарнизон и на висшето училище.

Той коментира, че подготвените кадри в тази специалност получават широк спектър от умения и възможности. Започват да се търсят, усеща се липса, а ние вече имаме готовност в тази посока – първите наши специалисти ще излязат след три години, коментира бриг. ген. Радойски.

“Има ниша в производството, търсят се специалисти, авиационни инженери. Въпреки че в момента се случва забавяне, заради пандемията, постепенно отново се възраждат авиационното настроение и авиационните полети”, отбеляза генералът.

Във връзка с пандемичната ситуация той поясни, че са изградили ковид изолатор за тези, за които имат съмнения – те се отделят от останалите от личния състав и се изследват. По думите му засега засегнати от пандемията няма. Започнали са нормално 2022 г. с присъствено обучение.

“Правим всичко възможно да се предпазим от пандемията, но ако се наложи, присъственото обучение може да се прекрати за кратко. Амбицията ни е обаче през февруари то да продължи”, изтъкна началникът на училището.

Както БТА съобщи, за новата 2022 г. Плевенският гарнизон получи нова техника за обучение. Очакванията са с два от пристигналите нови учебни самолети Висшето военно-въздушно училище да придобие нови способности за подготовка, както на курсанти за Военновъздушните сили на Българската армия, така и на цивилни студенти за гражданската авиация и за селскостопанските самолети.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top