Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военноморски бази във Варна и Бургас заменят пунктовете за базиране в структурата на ВМС

[post-views]
В Адмиралтейството представиха филма на ВТК „Дръзки“

Две военноморски бази във Варна и Бургас заменят досегашните пунктове за базиране на Военноморските сили в двата града, съобщи днес кап.I ранг Ваньо Мусински, зам.-началник на военния флот по операциите при откриването на новата учебна година на ВМС. По думите му новата структура вече е в сила и основната й цел е да оптимизира системата на командването и управлението, както и подобряване връзката между отделните формирования на флота. Двете бази, които са подчинени на щаба на ВМС, са отделени от състава на флотилията, за да може тя да бъде чисто бойно съединение, каза още Мусински.

Той допълни още, че флотът започва новата 2022 година с извършен преглед на отбранителните способности, както и с нов план за въоръжените сили до 2026 година. През настоящата година по план българските ВМС ще проведат различни учения, както и ще вземат участие в активации на постоянните групи на НАТО.

Учебната година във Военноморската база във Варна днес започна с демонстрационни упражнения по приемане и предаване на товари и поща между два кораба, използване на подводен управляем апарат за търсене и обезвреждане на мини. В ученията се включиха и експертите от школата за водолази.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани