Информационен център на Министерство на oтбраната

От днес започва летателната подготовка за новата година в авиобаза Граф Игнатиево

От днес започва летателната подготовка за новата година в авиобаза Граф Игнатиево

„Предстоят много дейности по инфраструктурното развитие и обновяване на базата. Ще се пребазираме на друго летище, което ще бъде сериозно изпитание за нас“, каза командирът бригаден генерал Николай Русев.

Командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев представи вчера приоритетите и основните задачи в подготовката през настоящата година на тържествен строй пред личния състав, съобщават от ВВС-формированието.

„Предстоят много дейности по инфраструктурното развитие и обновяване на базата. Ще се пребазираме на друго летище, което ще бъде сериозно изпитание за нас“, каза бригаден генерал Русев и допълни: “Независимо от всичко, без всякакво съмнение, наша първостепенна отговорност е да гарантираме въздушния суверенитет на страната ни, като непрекъснато и безотказно носим бойно дежурство.“

 Командирът причисли към важните приоритети в подготовката на авиобазата задачите по участие в международни учения и изпълнение на съвместен Air Policing  с партньорски формирования, както и постоянните усилия в поддържане на максимален брой изправна авиационна техника за нуждите на ритмичната летателна подготовка на бойните ни летци. Той бе категоричен обаче, че основна задача на командването е грижата за хората и осигуряването на нормална работна среда. „Знанията, уменията и професионалният опит на всеки един от вас са явяват безценният и неизменен ресурс, с който разполагаме, за да изпълним успешно всички планирани и извънредни задачи през годината“, подчерта бригаден генерал Николай Русев и благодари за усърдието, находчивостта и волята на състава да преодолява изпитанията и доста трудните реалности в условията на работата.

От днес започва летателната подготовка в авиобазата през новата година.

Източник: Otbrana.com

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top