Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новоназначените в Мобилната КИС в Горна Малина войници се заклеха във вярност към Родината

[post-views]
Новоназначените в Мобилната КИС в Горна Малина войници се заклеха във вярност към Родината

Новоназначените в Мобилната КИС в Горна Малина войници се заклеха във вярност към Родината

С посрещане на националното знаме започна тържествения ритуал по полагане на военна клетва за вярност към народ и Родина от новоназначените във формированието военнослужещи, днес  13 януари 2022 година.

„Днешният ден е празничен за всички, но e с особено значение за Мобилната КИС, защото в нашите редици постъпват достойни млади хора, решили да се посветят в служба на Отечеството.“, заяви в обръщението си към присъстващите командира на Мобилната КИС, полковник Теодор Тодоров.

Под негово ръководството младите войници се врекоха във вярност към народ и родина, изричайки заветното „Заклех се“ и целунаха националното знаме.

„Това е тържествен акт на вярност и признателност към делото на хилядите войни отдали живота си за бъдещето на България. Съдържанието и смисъла на военната клетва повеляват всеки да даде ясен и открит израз на своята готовност за съзнателна и честна служба под знамената.“, допълни полковник Тодоров.

В края на церемонията командирът на Мобилната КИС поздрави  младите войници с полагането на военна клетва и им пожела здраве, воля и  професионална удовлетвореност, а на присъстващите родители благодари за това че, са отгледали достойни синове и дъщери и са ги възпитали в дух на родолюбие и морални ценности и ги увери, че при всяка среща с тях, ще виждат по-смели, по-самостоятелни и по-силни мъже и жени, с които да се гордеят.

На тържествената церемония присъстваха и кметът на Община Горна Малина инж. Ангел Жиланов, заместник-кметът на община Елин Пелин господин Станислав Димитров, отец Серафим – игумен на Кремиковския манастир, близки и роднини на новоназначените войници.

Източник: jfc.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани