Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Прокуратурата се самосезира и възложи проверка на ГДБОП във връзка с информация за хакерска атака срещу сайтовете на „Капитал“ и „Дневник“

[post-views]

Софийската градска прокуратура се самосезира във връзка с информация за хакерска атака срещу сайтовете за новини на „Капитал“ и „Дневник“, извършена днес, съобщиха от прокуратурата.

Прокурор е разпоредил на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ /ГДБОП/ извършването на проверка по наличната

информация, съдържаща данни за престъпление от общ характер, във връзка с DDoS атака срещу интернет страниците на посочените медии, довела до затруднения в работата им и на достъпа на потребителите до тях.

След приключване на проверката материалите трябва да бъдат докладвани на прокуратура за преценка на събраните данни и наличието на основания за образуване на досъдебно производство.

От прокуратурата напомнят още, че в края на 2021 г. е било образувано досъдебно производство за компютърно престъпление по сигнал от „Труд Медиа“ ЕООД във връзка с две DDoS атаки, извършени от IP адреси, които не са от българското адресно пространство и които са довели до затрудняване дейността на медията.

Източник: bta.bg

Най-ново

Виж още

Избрани