Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бригаден генерал Деян Дешков с престижно отличие

[post-views]

Бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, стана първият носител на почетното звание „Командир – пазител на славните традиции на Българската армия”. Почетната грамота му бе връчена от генерал о. з. Златан Стойков в ЦВК (на снимката), където за пета поредна година Военноисторическата комисия награди изтъкнати личности с принос в изследването и популяризирането на българската бойна слава.

За цялостен принос в тази област бе отличен полк. о. з. проф. д. н. Манол Млеченков, преподавател във факултет „ПВО и КИС” на НВУ „Васил Левски” в Шумен. Той е автор на поредица от книги за историята на Свързочни войски.

За поредна година Комисията отличи историк с принос за изследване на балканската военна история и сближаване на народите от региона. Носител на наградата за 2021 г. е българският изследовател и писател д-р Ибрахим Чънар.

За втори път Военноисторическата комисия връчи награда и за обективна журналистика и отразяване на историята и съвремието на Въоръжените сили. За 2021 г. носител на приза стана Преслав Панчелиев – главен редактор на списанията „Клуб КРИЛЕ”, „Клуб ОКЕАН” и „Клуб ОРЪЖИЕ”. Първият носител на приза за журналистическа доблест беше д-р Силвия Сиракова, наш колега, журналист от Военния телевизионен канал. Наградата на името на генерал-лейтенант Яков Молхов получи проф. Йордан Баев. Тържествената церемония в ЦВК се проведе със съдействието и медийното партньорство на ВТК.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Избрани