Информационен център на Министерство на oтбраната

Курсанти от ВВВУ “Георги Бенковски” получиха сертификати от НАСА

nassa


Курсанти от Висшето военновъздушно училище “Георги Бенковски” /ВВВУ/ са получили сертификати от американската космическа агенция НАСА. Това съобщиха от висшето училище.
Младите астрономи, членове на Космическото общество на ВВВУ, ръководени от старши лейтенант д-р инж. Кирил Камбушев и лейтенант инж. Милен Симеонов, са участвали в научно-изследователска програма на НАСА за откриване и проследяване на астероиди – The International Astronomical Search Collaboration (IASC). С професионалния астрономически софтуер “Астрометрика” курсантите са открили два нови астероида.
Сертификати са получили петима курсанти. Те са им били връчени от началника на висшето училище бригаден генерал Юлиян Радойски, който е изразил удовлетвореността си от прогреса на авиационните кадри.
Получаването на сертификати от НАСА от курсанти на ВВВУ “Георги Бенковски” става за втори път през тази учебна година. Както БТА съобщи, през октомври младите астрономи от висшето училище бяха отличени за други два открити от тях астероиди.

Източник: БТА

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top