Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Анализ на резултатите от подготовката на Флотилия бойни и спомагателни кораби

[post-views]

Анализ на резултатите от подготовката на Флотилия бойни и спомагателни кораби

На 18 януари беше проведен анализ на състоянието и подготовката на Флотилия бойни и спомагателни кораби за изминалата 2021 година.

На анализа присъства командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

През 2021 година сили от флотилията участваха в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Gurdian”, развръщането на постоянната патрулна група на НАТО SNMG2 и постоянната противоминна група на НАТО SNMСМG2, в следните международни учения: „Sea Breeze 2021“, „Sea Shield 2021“, „Poseidon 2021“, както и в националното военноморско учение на ВМС на Република България с международно участие „Бриз 2021“. Успешно беше извършена сертификация на фрегата „Дръзки“.

Най-съществените постижения през изминалата година са били успешната сертификация на командването на тактическа група патрулни кораби по стандартите на НАТО, високото ниво на водолазната подготовка с проведеното национално водолазно учение „Тритон 2021“ с участието на водолази от ВМС на САЩ и Република Румъния, както и придобиването и възстановяването на бойни способности на кораби от флотилията след ремонт и модернизация.

Анализ на резултатите от подготовката на Флотилия бойни и спомагателни кораби

Сили и средства от флотилията взеха ключово участие в операцията на море по издирване и изваждане на останките от катастрофиралия самолет „МИГ-29“.

Със задоволство бе отбелязано и продължаващото добро сътрудничество и взаимодействие на флотилия бойни и спомагателни кораби с държавната и местна власт.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов даде своята висока оценка за дейността на флотилията през изминалата година. Той изказа сърдечна благодарност за положените усилия, професионализма и отговорността на военнослужещите от флотилията при изпълнението на поставените от Командването на ВМС задачи и очерта основните насоки  и предизвикателства, стоящи пред ВМС. В заключение контраадмирал Михайлов изказа своята увереност, че въпреки трудностите българските военни моряци ще продължат да работят все така неуморно и всеотдайно за издигане престижа и авторитета на Военноморските сили на Република България.

Източник: navy.mod.bg/

Най-ново

Виж още

Избрани