Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мартеница, дълга 43 километра, ще бъде продадена на търг, за закупуване на ЕКГ холтер за педиатричното отделение в Добрич

[post-views]
Кабинетът прие решение за предоставяне на безвъзмездна хуманитарна помощ на Република Турция

Мартеница, дълга 43 432 метра, която доброволци на Българския младежки Червен кръст в Добрич изплетоха и опитаха да поставят рекорд на Гинес през 2021 година, ще бъде продадена на благотворителен търг за закупуване на апаратура за педиатричното отделение в областната болница. За инициативата съобщават в Деня на родилната помощ от Младежката Червенокръстка организация, като посочват, че искат да подкрепят медицинските работници в каузата за живот.

На благотворителния търг, който ще се състои на 25 февруари, ще бъдат предложени и картини, и авторски фотографии, създадени от местни артисти, доброволци на Българския Червен кръст /БЧК/ и от учениците в училището по изкуствата „Свети Климент Охридски“ – партньор в инициативата. Ще се наддава и за значими за историята на БЧК предмети. Събраните средства ще бъдат предназначени за закупуване на ЕКГ холтер за проследяване на сърдечната дейност на децата, за който са необходими около 14 000 лева.

Младите доброволци на БЧК и талантите от Средно училище „Свети Климент Охридски“ започнаха да набират дарения за апаратурата по време на Коледен благотворителен пазар м.г.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани