Информационен център на Министерство на oтбраната

Сухопътните войски осигуриха ток за „Белмекен”

Сухопътните войски в помощ на спортистите във високопланинския комплекс „Белмекен“


Военнослужещи от 110-и логистичен полк – Пловдив, от състава на Сухопътните войски извършиха на 16 януари транспортиране и предоставяне на базата за подготовка на спортисти на Белмекен на агрегат за ток с капацитет 180 kW/h. Изпълнената логистична задача е по искане на министъра на младежта и спорта Радостин Василев и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Агрегатът е разположен перманентно в 20-футов контейнер, което значително улеснява транспортирането му, извършено с контейнеровоз, базиран на автомобил „Мерцедес-Бенц Актрос”. Предвидено е агрегатът да осигурява алтернативно захранване на Високопланинския спортен комплекс „Белмекен” и да бъде на разположение до отпадане на съответната необходимост. Обслужването му е поверено на специалистите от базата.

С изпълнението на тази логистична задача военнослужещите от Сухопътните войски значително допринесоха за осигуряване на непрекъснат тренировъчен процес на спортистите от няколко национални отбора – на България, Норвегия, Русия и Сърбия, които се подготвят в базата на Белмекен. (БА)

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top