Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВВУ започна годината с нови проекти

[post-views]
ВВВУ започна годината с нови проекти

Красимир МИТОВ

Ръководството на ВВВУ „Георги Бенковски“ проведе работна среща с депутатите Иван Манев и Стоил Стоилов от Плевенския избирателен район. Участие в нея взе и председателят на Общинския съвет на Долна Митрополия Петър Петров.

Началникът на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски запозна гостите с постигнатите резултати след възстановяването на училището. Стана ясно, че е необходима реализация на нови проекти за изграждане на базата на училището, за провеждането на качествен учебен процес и подобряване на условията за обучение и живот на курсантите и студентите.

С особено внимание бяха обсъдени идеи за нови проекти. Полковник доц. д-р Милен Атанасов и заместник-началникът по учебната и научната част полковник доц. д-р Асен Маринов запознаха участниците с кабинетите на катедра „Тактика, въоръжение и навигационна подготовка“, както и кабинетите по чуждоезиково обучение на Департамент „Природни и хуманитарни науки“.

Разгледан беше и изнесеният комплекс за авиационно обучение (ИКАО) в реновиращата се сграда на бившето училище „Марин Дринов“, предоставено от община Плевен.

„Проблемите са поставени, идеите са дебатирани и е неотложно тяхното решаване“, смятат депутатите, защото според тях времето не чака а професионалисти за нуждите на бойната ни авиация са необходими постоянно. Стана ясно, че реализацията на всичко това може да бъде постигната само със съвместни действия.  

Най-ново

Единична публикация

Избрани