Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Динамична година очаква стрямци

[post-views]
Ден на отворените врати в Казанлък и Карлово организира 61 Стрямска механизирана бригада по повод Празника на българската армия

Динамична година очаква стрямци

Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2021 г. се проведе в 61-ва Стрямска механизирана бригада на 14 януари. В своето експозе командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков анализира задачите, изпълнени по трите мисии на Българската армия и отбеляза положителната тенденция в намаляването на некомплекта от личен състав. Той подчерта, че 2022 г. ще бъде не по-малко интензивна и динамична в сравнение с предходната.

Заместник-командирът на 61-ва  бригада  полковник Мирослав Костадинов направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината през учебната 2021 г. Накрая бригаден генерал Дешков изрази своята благодарност към всички присъстващи за положените усилия през изминалата година и даде указания за предстоящата 2022 г.

На 17 януари във военните формирования на Сухопътните войски бе дадено началото на подготовката през учебната 2022 г. В районите Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада пред личния състав бяха отбелязани приоритетите, основните мероприятия и предизвикателства, които стоят пред военнослужещите. Бяха наградени отличилите се военнослужещи от разузнавателните структури и формирования на 61-ва бригада по случай 12 януари – Празникът на военното разузнаване, както и тези, постигнали високи резултати в държавните военни шампионати, първенствата от Националната военна спортна федерация и първенствата на 61-ва бригада през 2021 г.

Най-ново

Единична публикация

Избрани