Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

2021 г. е била изпълнена с предизвикателства за 16-а авиобаза

[post-views]
2021 г. е била изпълнена с предизвикателства за 16-а авиобаза

2021 г. е била изпълнена с предизвикателства за 16-а авиобаза

На летище Враждебна се проведе годишен анализ на дейността на 16-а авиационна база от състава на ВВС за 2021 г. Мероприятието се проведе в присъствие на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров.

В анализа командирът на 16-а авиационна база полковник Филип Ангелов подчерта, че 2021 г. е била изпълнена с множество предизвикателства във всички направления от дейността.

„Усилията на Командването на авиобазата бяха насочени за решаване на основните задачи на формированието: носене на дежурства и изпълнение на задачи за нуждите на Министерство на здравеопазването и Министерство на вътрешните работи; поддържане на подготовката на летателен състав, летящ на самолет C-27J Spartan, поддържане на подготовката на летателен състав, летящ на самолети C-27J, PC-12, Л-410 и Ан-2Т; приучване на млад летателен състав на самолети Л-410 и РС-12; поддържане на подготовката на летателен състав, летящ на самолет Ан-2Т, както и усъвършенстване на подготовката и присвояване на по-висока степен на класна специалност на командири на екипажи, помощник-командири на екипажи и членове на екипажи“, посочи полковник Ангелов.

Той благодари на личния състав за положените усилия при решаване на поставените задачи и изрази увереността си, че авиобазата ще се справи успешно и с предстоящите задачи въпреки всички предизвикателства и епидемичната обстановка в страната.

Командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров даде висока оценка за дейността на командването на авиобазата и благодари за положените усилия от личния състав, като подчерта, че именно военнослужещите и цивилните служители стоят в основата на всички успешно реализирани задачи.

Най-ново

Единична публикация

Избрани