Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подготовката за събитието вече е почти завършила

[post-views]
Президентската двойка Радев-Йотова встъпва в длъжност за втори мандат

Обратното броене вече е в ход, а подготовката за церемонията по встъпването в длъжност на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова вече е почти приключила. 

Тези, които планират да гледат събитието на живо, на площад „Александър Невски”, трябва да знаят, че мерките за сигурност са сериозни. Целият периметър около храм-паметника и Народното събрание и улиците в района са блокирани.

На място са изградени контролно-пропускателни пунктове за хората, които искат да присъстват на церемонията. Зрителите трябва задължително да носят документ за самоличност. Важно е да бъде уточнено, че не се изисква зелен сертификат, тъй като събитието се провежда на открито.

Президентът ще бъде посрещнат и съпроводен от началника на Националната гвардейска част. Двамата ще преминат заедно пред флага на България, пред който ще се поклонят. Радев ще поздрави гвардейците и ще премине през целия гвардейски строй.

След всичко това държавният глава ще заеме своето място на официалната трибуна, за да произнесе слово. В края му 21 артилерийски салюта ще поставят началото на новия мандат. Заедно с това, представителният гвардейски духов оркестър ще изсвири химна на България. Радев ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин. По протокол това ще бъде краят на официалната част.

Всичко ще продължи на „Дондуков” 2 – в Президентството. Там Радев и Йотова ще бъдат посрещнати от шпалир от гвардейци. Всичко това ще се случи в минутите преди 12 ч.

Източник: nova.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани