Информационен център на Министерство на oтбраната

Гаф в Белия дом: Байдън нарече репортер “кучи син” пред включен микрофон

Байдън обяви отпускане на нова военна помощ за Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън обиди кореспондентът на “Фокс Нюз” по време на пресконференция в Белия дом, съобщава Си Ен Би Ес.

Държавният глава нарече Питър Доуси “кучи син”, след като журналистът се опита да му зададе въпрос за инфлацията в страната.

Гафът е станал, тъй като Байдън не е знаел, че микрофонът му е включен.

Преди срещата на президента с неговите икономически съветници журналистите го попитаха за ситуацията около Украйна. Байдън обаче се възпротиви защо го питат за Русия и Украйна вместо за намаляването на цените в страната – тема, която трябваше да бъде обсъдена на предстоящата среща.

Тогава репортерът на “Фокс Нюз” попита президентът дали смята, че инфлацията е политическа отговорност на междинните избори, които трябва да се проведат в края на тази година.

След този въпрос започна традиционното извеждане на медиите от залата за срещи. “Това е по-ценно. Още инфлация. Ама че глупав кучи син”, промърмори със сарказъм Байдън, без да знае, че микрофонът му работи.

Засега Белият дом не е излязъл с официално становище за инцидента.

Цените паднаха на световните пазари за суров петрол и природен газ, което доведе до по-ниски цени за отопление на дома

По-късно Байдън лично се обадил на журналиста, за да се оправдае, че забележката му не била “нещо лично” и го е насърчил да продължи да задава въпроси, различни от тези на колегите му.

Доуси е известен журналист от популярния сред консерваторите канал “Фокс Нюз”. Журналистът често задава на президента неудобни въпроси.

Миналата година инфлацията в САЩ достигна рекордни нива от близо 40 години насам.

Източник: news.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top