Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ВВС правят анализ на състоянието и подготовката си

[post-views]
От 1 април до 31 май: Усилена охрана на въздушното ни пространство съвместно с ВВС на Нидерландия

Военновъздушните сили ще направят анализ на състоянието и подготовката си на среща на висшите военни в София на фона на засилващите се изисквания за сигурност в региона.

Обобщението ще бъде направено, след като и в рамките на всички авиобази и структури са били направени отчетите. Наскоро командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ – бригаден генерал Николай Русев, каза, че часовете за летене на пилотите от Военновъздушните сили са все още недостатъчни. А недостигът се преодолява с „професионализъм и голямата натовареност на инженерно-техническия състав“.

Броят часове за летене е важен за сигурността на пилотите. Особено след фаталния инцидент с разбилия се в Черно море изтребител на подполковник Валентин Терзиев.

Според командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров приоритетите за 2022 г. са обучение на нови летци на МиГ-29, адаптиране на летище „Граф Игнатиево“ за новите Ф-16.

Анализът ВВС ще направят на фона на засилващата се конфронтация между НАТО и Русия в региона. Подобни анализи са традиция за видовете въоръжени сили. Преди основната конференция на началника на отбраната, на която традиционно присъства и президентът.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани