Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Гаф в Белия дом: Байдън нарече репортер „кучи син“ пред включен микрофон

[post-views]

Президентът на САЩ Джо Байдън обиди кореспондентът на „Фокс Нюз“ по време на пресконференция в Белия дом, съобщава Си Ен Би Ес.

Държавният глава нарече Питър Доуси „кучи син“, след като журналистът се опита да му зададе въпрос за инфлацията в страната.

Гафът е станал, тъй като Байдън не е знаел, че микрофонът му е включен.

Преди срещата на президента с неговите икономически съветници журналистите го попитаха за ситуацията около Украйна. Байдън обаче се възпротиви защо го питат за Русия и Украйна вместо за намаляването на цените в страната – тема, която трябваше да бъде обсъдена на предстоящата среща.

Тогава репортерът на „Фокс Нюз“ попита президентът дали смята, че инфлацията е политическа отговорност на междинните избори, които трябва да се проведат в края на тази година.

След този въпрос започна традиционното извеждане на медиите от залата за срещи. „Това е по-ценно. Още инфлация. Ама че глупав кучи син“, промърмори със сарказъм Байдън, без да знае, че микрофонът му работи.

Засега Белият дом не е излязъл с официално становище за инцидента.

Цените паднаха на световните пазари за суров петрол и природен газ, което доведе до по-ниски цени за отопление на дома

По-късно Байдън лично се обадил на журналиста, за да се оправдае, че забележката му не била „нещо лично“ и го е насърчил да продължи да задава въпроси, различни от тези на колегите му.

Доуси е известен журналист от популярния сред консерваторите канал „Фокс Нюз“. Журналистът често задава на президента неудобни въпроси.

Миналата година инфлацията в САЩ достигна рекордни нива от близо 40 години насам.

Източник: news.bg

Най-ново

Виж още

Избрани