Информационен център на Министерство на oтбраната

Вашингтон очаква възможно използване на военна сила от Москва срещу Украйна до средата на февруари, каза зам.-държавният секретар Шърман

Вашингтон очаква възможно използване на военна сила от Москва срещу Украйна до средата на февруари, каза зам.-държавният секретар Шърман

Съединените американски щати все още очакват, че Русия може по един или друг начин “да използва военна сила” срещу Украйна, “може би” до средата на февруари, заяви днес американският заместник-държавен секретар Уенди Шърман, предаде Франс прес.
“Всичко показва, че руският президент Владимир Путин “в даден момент ще използва военна сила, може би до средата на февруари”, каза Шърман, като увери, че не знае дали дали той е “взел окончателно решение” да премине в настъпление.
Не зная какво минава през главата на президента Путин. Никой не знае, знае единствено самият президент Путин, заяви Шърман по време на онлайн конференция на “Ялта юропиън стратеджи” – форум за обмяна на мнения за “европейското бъдеще на Украйна”.
Мисля, че дори хората около него не знаят какво
ще направи той в крайна сметка, добави тя.
Шърман, която е вторият човек в американската дипломация, каза също, че зимните олимпийски игри в Пекин, които се откриват в началото на февруари с церемония, на която ще присъства руският президент, може “да окажат въздействие върху работната му програма и преценката му”.
Всички знаем, че игрите в Пекин започват на 4 февруари с церемония по откриването и президентът Путин ще е там. Мисля, че вероятно китайският президент Си Цзинпин няма да е много въодушевен, ако Путин избере този момент за нахлуване в Украйна, каза Уенди Шърман.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top