Информационен център на Министерство на oтбраната

Президентът на Иран даде знак, че ядрено споразумение е възможно, ако бъдат отменени санкциите

Иран води сериозно преговорите със световните сили за ядрената си програма, заяви президентът

Президентът на Иран Ебрахим Раиси каза вчера, че постигането на споразумение със САЩ относно ядрената сделка със световните сили е възможно, ако санкциите срещу Техеран бъдат вдигнати, предаде АП.

“Ако страните са готови да вдигнат деспотичните санкции, е напълно възможно да бъде постигнато всякакво споразумение”, каза той в предаване на живо по иранската телевизия.

Ден по-рано външният министър на Иран Хосейн Абдолахиан изрази готовността на Техеран да започне преки преговори с Вашингтон относно иранската ядрена програма, ако е необходимо да бъде постигнато удовлетворяващо споразумение.

Иран и световните сили (Великобритания, Германия, Китай, Русия и Франция) започнаха поредния кръг от ядрените преговори във Виена за съживяването на ядрената сделка от 2015 г. САЩ не участват пряко, тъй като през 2018 г. президентът Доналд Тръмп денонсира сделката за ограничаване на ядрената програма на Иран. Впоследствие Тръмп наложи строги санкции на ислямската република, който в отговор започна да обогатява уран до степен и в количества над лимитите от сделката.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top