Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Китайски хакери вдигнаха мерника на компании в Германия

[post-views]
Севернокорейска хакерска група е проникнала в стотици компютри на южнокорейски институции, съобщи полицията на Южна Корея

Китайска хакерска група, заподозряна отдавна в извършване на кибератаки срещу западни правителствени агенции, е започнала да атакува германски фармацевтични и технологични компании. За това предупредиха от Федералната служба за защита на конституцията на Германия, съобщава „Ройтерс“.

Освен кражба на търговски тайни и интелектуална собственост, хакерите може да се правят опит да пробият мрежите на клиенти и доставчици на услуги, за да проникнат в няколко компании наведнъж, посочват от германското контраразузнаване.

В годишния си доклад за конституционна защита от 2019 г. от службата съобщиха, че съкращението на групата, наречена APT 27, е псевдоним за китайска хакерска група, известна още като „Бандата на емисарите“. За нея се смята, че действа срещу чужди посолства и критични сектори.

Миналата година Съединените щати и техните съюзници обвиниха Китай в провеждане на глобална кампания за кибершпионаж. Китай категорично отхвърли обвинението.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани