Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Египет продължава на 1/4- финалите след победа с дузпи над Кот д’Ивоар

[post-views]

Египет се класира на четвъртфиналите за Купата на африканските нации след победа с дузпи над Кот д’Ивоар. В другият мач Екваториална Гвинея стана последният четвъртфиналист в турнира елиминирайки Мали след 0:0 в редовното време и продълженията, и 6:5 при дузпите :

Двубоят завърши без голове в редовното време и продълженията, а при дузпите Ерик Байи пропусна за „слоновете“ и Египет спечели с 5:4. Победната дузпа за седемкратните шампиони на Африка вкара звездата на „фараоните“ Мохамед Салах. Двата отбора имаха своите ситуации за гол. В 17-а минута Омар Мармуш нацели греда за Египет, а малко по-късно Мохамед Салах стреля опасно, но вратарят на „слоновете“ Бадра Али Сангаре спаси. В края на първото продължение за Кот д’Ивоар Ибрахим Сангаре стреля опасно, но влезлият като резерва вратар Габаски изби в корнер.

При дузпите решителният пропуск направи защитникът на Манчестър Юнайтед Ерик Байи, който стреля слабо и Габаски изби.

Египтяните вкараха и петте си удара от бялата точка, като петата и решителна дузпа реализира голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах.

На четвъртфиналите Египет ще срещне Мароко и продължава да мечтае за спечелването на рекорден осми трофей от Купата на африканските нации.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Избрани