Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът Кирил Петков заяви, че дефицитите в българския батальон за учението на НАТО ще бъдат попълнени от съюзническите сили

[post-views]
Стратегическото партньорство между България и Азербайджан ще продължи да се развива активно потвърдиха премиерът Кирил Петков и президентът Илхам Алиев на среща в Баку

Дефицитите в българския батальон за учението на НАТО ще бъдат попълнени от съюзническите сили, стана ясно от думите на премиера Кирил Петков, който е на работно посещение в Брюксел. „Рамковата държава ще бъде България. Това означава, че батальонът ще бъде български. В този батальон обаче, понеже не сме инвестирали правилно през годините, има дефицити. Тези дефицити ще се попълнят от съюзнически сили“, обяви той пред журналисти в белгийската столица по повод на напрежението НАТО-Русия.

Съюзническите сили ще участват в попълването на дефицитите, докато българската страна не ги преодолее чрез правилни инвестиции, обясни още министър-председателят.

„Надяваме се, че деескалирането на въпроса заедно с дипломатическите разговори ще дадат най-малкото забавяне на някакъв остър конфликт, в най-добрия случай елиминиране на проблема“, каза още Кирил Петков.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани