Информационен център на Министерство на oтбраната

Бразилският президент е призован на разпит в полицията по случай за изтекли документи

САЩ разкритикуваха президента на Бразилия заради изразената от него солидарност с Русия на фона на напрежението около Украйна

Съдия от Върховния съд на Бразилия разпореди президентът на страната Жаир Болсонаро да бъде разпитан от полицията в разследване, което трябва да установи дали е разкрил поверителни документи, предадоха Ройтерс и АФП.

Съдията Александър де Мораес определи на Болсонаро срок от 60 дни, за да даде показания, който вече изтече, и сега разпореди президентът да се яви в петък пред полицията в Бразилия, за да бъде разпитан.

Случаят се отнася до разкриването от президента на секретно полицейско разследване за хакерска атака срещу избирателната комисия на Бразилия, няколко месеца преди президентските избори, които той спечели през 2018 г.

Болсонаро публикува информацията на страницата си в социалните медии в защита на тезата, че електронната система за гласуване е уязвима – твърдение, което избирателната комисия отхвърля.

Според тогавашните критици на Болсонаро целта му е била да подготви почвата за оспорване на изборните резултати, в случай че загуби изборите, напомня Ройтерс.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top