Информационен център на Министерство на oтбраната

Променят Устройствения правилник на МО

Докладваме в ОССЕ за аспектите на сигурността

Спирдон СТОЯНОВ

Подготвен е проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на отбраната. Причината е, че в подписаното Споразумение за съвместно управление на Република България в период 2021–2025 г. е договорено в политическия кабинет към всеки министър да бъдат назначени съветници по предложение на мандатоносителя и всеки от коалиционните партньори. Към момента в Политическия кабинет към министъра на отбраната са разкрити 9 щатни бройки, в т.ч. заместник-министри, началник на политическия кабинет и парламентарен секретар, както и съветници.

За изпълнение на поетия ангажимент се предлага разкриване на допълнителни щатни бройки към политическия кабинет, които следва да се осигурят от трайно незаетите длъжности в администрацията на министерството, се посочва в мотивите към проекта.

Предложението е щатните бройки в политическия кабинет да нараснат от 9 на 13. Това ще стане за сметка на, както се посочва в мотивите, трайно незаети длъжности в няколко дирекции, включително и в Щаба на отбраната. 

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top