Информационен център на Министерство на oтбраната

Шестима мигранти се удавиха, а 30 се водят за изчезнали след потъване на лодката им до бреговете на Тунис

12 мигранти загинаха при потъването на четири лодки край бреговете на Тунис

Шестима мигранти, опитващи се да стигнат нелегално до Европа, се удавиха, а 30 се водят за изчезнали след потъването на лодката им край бреговете на Тунис, съобщиха властите и Червеният полумесец, цитирани от Франс прес.

Други 34 мигранти бяха спасени от военноморските сили и бреговата охрана след потъването вчера на лодката, която е плавала до бреговете на Зарзис в Югоизточен Тунис, каза говорител на тунизийското министерство на отбраната Мохамед Зекри.

Според свидетелствата на спасените мигранти на борда на потъналата лодка е имало 70 души, включително 15 египтяни, трима суданци и един мароканец, които са тръгнали от Либия в опит да достигнат нелегално до Европа, добави Зекри.

Все още се провеждат издирвателни операции за намирането на останалите 30 изчезнали мигранти, каза същият източник.

Оцелелите ще бъдат откарани до пристанището Ел Кетеф в района на Бен Гердан, каза за АФП Монджи Слим, ръководител на Червения полумесец в района на Меденин в Южен Тунис.

Италия е една от основните входни точки в Европа за нелегални мигранти от Северна Африка, главно от Тунис и Либия, чийто поток рязко нарасна в сравнение с предишни години

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top