Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мост в Питсбърг се срути часове преди посещението на Байдън

[post-views]

Затрупан със сняг мост в Питсбърг, Пенсилвания, се срути тази сутринта само няколко часа преди президентът Джо Байдън да посети града по време на предварително планирано пътуване за обсъждане на инфраструктурата.

Няма данни за загинали, заяви кметът на Питсбърг Ед Гейни.

Имало е 10 „леки наранявания“, заяви началникът на пожарната Дарил Джоунс, а трима души са били транспортирани от мястото на инцидента. Нито едно от нараняванията не е било животозастрашаващо, каза той.

Четири автомобила са се намирали на моста, когато той е паднал, каза Джоунс. Екипите все още извършват проверка, за да се уверят, че никой не е бил под моста, когато се е срутил, каза той.

Срутването е довело и до прекъсване на газопровод в района, но той вече е изключен. Няколко души са се оплакали, че се чувстват зле от природния газ и на тях им се оказва помощ намясто.

Екипи на Peoples Gas са на място и оценяват ситуацията.

Байдън е уведомен за аварията и планира да продължи пътуването си, се казва в изявление на Белия дом.

„Президентът е благодарен на първите спасители, които се втурнаха да помагат на шофьорите, намиращи се по това време на моста“, се казва в изявлението.

В интервю за CNN губернаторът на щата Пенсилвания Джон Фетърман нарече моста „жизненоважна артерия“ в района на Питсбърг. Мостът пресича парка „Фрик“ – един от най-големите паркове в града.

„За щастие, училищата започваха работа с двучасово закъснение заради метеорологичните условия“, каза той, „така че трафикът беше по-малък, отколкото би бил обикновено в нормален ден, но е сюрреалистично да видиш този мост“.

Запитан за срутването, което се случва в деня на посещението на президента, демократът Фетерман заяви: „Това е ужасен начин да се подчертае колко критични са нуждите ни от инфраструктура в тази страна.“

Джереми Хабовски заяви пред CNN, че се чувства щастлив, че е жив, след като е оцелял при срутването. По думите му той и други шофьори не са успели да спрат навреме, след като мостът е поддал и сега неговият и други автомобили се намират върху онова, което е останало от моста.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Избрани