Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Надал сломи Беретини за шести финал в Мелбърн

[post-views]
Рафаел Надал завърши сезона си с победа

Рафаел Надал се класира за шестия си финал на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като надигра Матео Беретини с 3:1 сета в отделните части 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 :

Рафаел Надал се класира за финала в Мелбърн след четирисетова победа над поставения под номер 7 италианец Матео Беретини в мач който продължи почти три часа.

Испанецът започна силно и спечели първите два сета без напрежение, но постепенно 35-годишният Надал видимо се умори и отстъпи инициативата на Беретини, който спечели третата част. В четвъртия сет Надал игра стабилно и не остави никакви шансове на своя съперник. Матадорът стигна до пробив в осмия гейм и поведе с 5:3, а след това рутинно довърши сета с 6:3 и заслужено стигна до финал, където очаква победителя от двубоя между 4-Стефанос Циципас (Гърция) и 2-Даниил Медведев (Русия).

Рафаел Надал не сдържа емоциите си след края на срещата и се разплака. Той е само на една победа от това да стане тенисиста с най-много титли от Големия шлем. Ако Надал спечели Откритото първенство на Австралия, той ще изравни постижението на Новак Джокович да има по две титли от всеки един от „мейджър“ турнирите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани