Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Официално Северна Корея потвърди за последните ракетни изпитания

[post-views]
Северна Корея изстреля балистична ракета с малък обсег, съобщи Сеул

Северна Корея обяви, че е провела успешни изпитания с нова подобрена крилата ракета с голям обсег и нов тип бойна глава за тактическо управляема ракета. Това съобщи корейската държавна телевизия, както че лидерът на комунистическата държава Ким Чен Ун е посетил фабрика за муниции, в която се произвеждат и други ключови оръжейни системи.

В рамките на по-малко от месец Северна Корея извърши шест изпитания с крилати и балистични ракети, като две от тях през последната седмица.

Във вторник въоръжените сили на Пхенян изстреляха успешно крилата ракета с голям обсег, а в четвъртък тестваха нов клас бойна глава за тактическа управляема балистична ракета земя-земя.

Изпитанията очаквано предизвикаха остри реакции от страната на международната общност, като САЩ са на път да внесат нов пакет от санкции в Съвета за сигурност на ООН.

Независимо, че се намира в международна изолация, Северна Корея, продължава да настоява, че има право да развива отбраните си способности, на фона на водената от САЩ  политика.

Миналата седмица Пхенян дори намекна, че може да се откаже от меморандума си и да поднови изпитанията с ядрено оръжие, което ще е още едно нарушение на действащите резолюции на съвета за сигурност на ООН.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани