Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правата на българите в Република Северна Македония са огромен приоритет, заяви премиерът Кирил Петков

[post-views]
Извънредно заседание на парламента; Кирил Петков : Ескалацията е реална

Правата на българите в Република Северна Македония са огромен приоритет. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на днешното си изслушване в парламента, където даде информация на депутатите за резултатите от взаимните визити на политически делегации от двете страни. „Българският интерес ще бъде защитен. Българите в Република Северна Македония ще имат равни права“, увери Петков. Той даде за пример заявеното политическо намерение от страна на премиера Димитър Ковачевски хората с българско самосъзнание да бъдат вписани в конституцията, без да се ангажира със срокове.

От парламентарната трибуна Петков разказа, че премиерът Ковачевски е дал личния си телефонен номер на кореспондента на БТА в Скопие, по време на посещението на двамата в прессклуба на медията, като лично се е ангажирал да реагира в случай на евентуален вандалски акт.

Най-доброто за България е да имаме добросъседство, да имаме отворени граници, правата на българите да са защитени, каза още Кирил Петков.

„Следващите десет години ние трябва да работим с Република Северна Македония и този мониторингов механизъм срещу дискриминацията и потъпкването на човешките права да бъде реално използван“, каза още българският премиер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани