Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Променят Устройствения правилник на МО

[post-views]
Министерството на отбраната дава до 600 лв. за успешен преход в цивилната сфера

Спирдон СТОЯНОВ

Подготвен е проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерството на отбраната. Причината е, че в подписаното Споразумение за съвместно управление на Република България в период 2021–2025 г. е договорено в политическия кабинет към всеки министър да бъдат назначени съветници по предложение на мандатоносителя и всеки от коалиционните партньори. Към момента в Политическия кабинет към министъра на отбраната са разкрити 9 щатни бройки, в т.ч. заместник-министри, началник на политическия кабинет и парламентарен секретар, както и съветници.

За изпълнение на поетия ангажимент се предлага разкриване на допълнителни щатни бройки към политическия кабинет, които следва да се осигурят от трайно незаетите длъжности в администрацията на министерството, се посочва в мотивите към проекта.

Предложението е щатните бройки в политическия кабинет да нараснат от 9 на 13. Това ще стане за сметка на, както се посочва в мотивите, трайно незаети длъжности в няколко дирекции, включително и в Щаба на отбраната. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани