Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Стефан Янев обсъди военното сътрудничество с трима посланици

[post-views]
Министърът на отбраната Стефан Янев обсъди въпроси на двустранното сътрудничество с извънредния и пълномощен посланик на Италия Н. Пр. Джузепина Дзара

В рамките на установеното интензивно сътрудничество между Министерството на отбраната и Посолството на САЩ беше проведена среща между министъра на отбраната Стефан Янев и извънредния и пълномощен посланик на САЩ у нас Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

По време на разговора бяха обсъдени теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските Въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща и с Кристоф Айххорн – посланик на Федерална република Германия. Основни теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военнотехническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона.

Като един от основните приоритети на ръководството на МО министър Стефан Янев посочи продължаването на модернизацията и изграждането на адекватни способности на българските Въоръжени сили. Развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната беше обсъдено и с извънредния и пълномощен посланик на Република Аржентина Алфредо Атанасоф на среща в МО. По предложение на аржентинската страна бяха обсъдени перспективите за развитие на военнотехническото сътрудничество и бяха набелязани стъпки за неговата реализация.

Най-ново

Единична публикация

Избрани