Информационен център на Министерство на oтбраната

Президентът на Хърватия заяви, че премиерът се държи като “украински агент”

Президентът на Хърватия заяви, че премиерът се държи като "украински агент"

Президентът на Хърватия Зоран Миланович обвини снощи министър-председателя на страната Андрей Пленкович, че се държи като “украински агент”, съобщи държавната информационна агенция ХИНА.

Миланович заяви, че Пленкович се държи като “украински агент”, а той действа като хърватски президент.

Държавният глава каза още, че не е нито враг на Украйна, нито приятел на Русия. Във вторник Миланович заяви, че в случай на конфликт между Русия и Украйна властите в Хърватия ще изтеглят всички свои военнослужещи от силите на НАТО в Източна Европа.

В интервю за телевизия ЕрТеЕл Миланович снощи каза, че съобщения с източници от ЕС също отбелязват, че Украйна е корумпирана и че той няма намерение да се извинява.

По-рано тази седмица Миланович каза, че Украйна няма място в НАТО и е една от най-корумпираните държави, което накара хърватското правителство да се извини.

В интервюто си Миланович заяви, че ЕС се държи безотговорно към Украйна и не й е предоставил милиардите евро, които са били обещани на страната.

Миланович обвини Украйна, че величае герои от времето на Втората световна война, които са били екзекутори на поляци и евреи, споменавайки в тази връзка и Степан Бандера.

Президентът освен това каза, че хърватският министър на външните работи и европейските въпроси Гордан Гърлич-Радман е “позор” и човек, който е негоден да върши работата на министър.

Миланович припомни, че именно Гърлич-Радман наскоро е бил на посещение в Москва и е поканил президента Владимир Путин да посети Хърватия. Не съм бил никога на официално посещение там (в Русия) и никога не съм пил кафе с руския посланик, каза още хърватският президент.

Източник: bta.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top