Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Белият дом: Санкциите срещу Русия ще са насочени срещу промишлеността, не срещу обикновените потребители

[post-views]
Белият дом се консултира с бизнеса относно технологичните иновации, които могат да бъдат предоставени на Украйна

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да пощади обикновените руснаци от бремето на американския експортен контрол, ако Русия нахлуе в Украйна и се съсредоточава върху промишлените сектори, съобщи представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс.

„Ключови фигури“ също ще бъдат обект на „масирани санкции“, каза вчера високопоставен служител в министерството на търговията в отделно изявление.

Тези изказвания стесняват обхвата на потенциалните ограничения върху вноса в Русия, за които досега се казваше в по-общ план, че ще целят да затруднят икономиката на Русия.

Не можем да кажем предварително какво ще е всяко действие, но намерението е да има мерки, които наистина да понижат промишления капацитет и промишленото производство с течение на времето, а не да вредят на обикновените руски потребители.

Това заяви вчера служителят по националната сигурност в Белия дом Питър Харъл в излъчена онлайн реч на проява в Експортния център в Масачузетс, която бе отразена от много малко медии.

Харел, който е част от Съвета по национална сигурност, каза, че САЩ са подготвени веднага след нахлуване в Украйна да наложат „осакатяващи“ финансови разходи на големи руски финансови институции, както и да наложат широк експортен контрол, който ще намали промишления капацитет на Русия в средносрочен и дългосрочен план.

Представителката на министерството на търговията Тиа Кендлър, която говори на същото събитие вчера, каза, че се обмислят масирани санкции срещу ключови фигури и промишлености, които „не са били на масата през 2014 г.“. Тогава Русия нахлу и анексира полуостров Крим от Украйна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани