Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

От Донецк съобщават за минометен обстрел по цивилни

[post-views]
Руски ракети удариха индустриална цел в Централна Украйна, съобщи местният губернатор

Цивилен гражданин е бил ранен при обстрел от страна на украински военни в Александровка. Новината съобщава в ефира на телевизионния канал „Русия 24“ началникът на Народната милиция на Донецката народна република Едуард Басурин. Съобщението се разпространява и от „Новости“ и ТАСС. По-рано се появиха и съобщения за минометен обстрел по околностите на Донецк.

Примирие реално няма. Ранен е гражданин на Александровка. С миномети 60-ти калибър е обстреляна Еленовка. Засегната е подстанция, целта е била да оставят без електричество 2 000 души, както и жп линията… Мир не е имало, мир няма и сега“ казва Басурин. Той посочва, че употребата на 60-милиметрови минометни оръдия е стандарт на НАТО, а с оръжията, които се доставят за Украйна, се убиват „наши хора“.

Съобщенията за напрежение в Донецка и Луганска народни републики и разменени стрелби се наблюдават с особено внимание в момента на фона на напрежението между Русия и Запада и заради очакването Руската федерация да нахлуе отново на територията на Украйна. Двете народни републики обявиха независимост, непризната от международната общност, и реално не са под контролна на Киев.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани