Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин вече разполага с необходимите възможности за военни действия срещу Украйна, заяви американският министър на отбраната

[post-views]
Министърът на отбраната на САЩ идва в България

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че руският президент Владимир Путин вече разполага с необходимите възможности да предприеме военни действия срещу Украйна с оглед на струпването на сили по границата на бившата съветска република, предаде Ройтерс.

„Въпреки че според нас президентът Путин все още не е решил окончателно дали да използва тези войски срещу Украйна, той вече безспорно разполага с възможността да го направи“, каза Остин пред репортери.

По думите му Русия „има редица варианти на разположение, включително превземане на градове и значителни територии, но и действия за упражняване на принуда и провокационни политически действия като признаване на отцепнически територии“.

Министърът на отбраната на САЩ заяви пред журналистите, че страната му остава съсредоточена върху противодействието на руската дезинформация, включително на всичко, което би могло да послужи като предлог за нападения срещу Украйна.

Остин каза това в присъствието на председателя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили.

Мили заяви на пресконференцията, че руските подразделения по границата с Украйна не се свеждат само до сухопътни, военновъздушни и военноморски сили, а включват също кибер- и логистичен потенциал.

Остин каза, че САЩ са ангажирани с това да помогнат на Украйна да се защитава, включително с предоставянето на допълнително противотанково въоръжение.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани