Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джонсън ще призове Путин да се отдръпне от ръба в кризата с Украйна

[post-views]
Повече въпроси, отколкото отговори за ковид партитата на „Даунинг стрийт“

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че ще каже на руския президент Владимир Путин да се отдръпне от ръба на пропастта по отношение на Украйна, когато двамата разговарят тази седмица, предаде Ройтерс.

„Това, което ще кажа на президента Путин, както съм казвал и преди, е, че мисля, че всички ние наистина трябва да се отдръпнем от ръба и мисля, че Русия трябва да се отдръпне от ръба“, каза Джонсън пред репортери.

Във връзка с кризата в Украйна британският министър на отбраната Бен Уолъс каза на пресконференция, че е важно да се постигне деескалация на напрежението, тъй като една война би довела до по-голяма нестабилност, по-високи цени на горивата и потоци от мигранти.

Уолъс изрази подкрепата си за предстоящото утре посещение в Москва на унгарския премиер Виктор Орбан, който ще разговаря с Путин, и допълни, че „ние се нуждаем да деескалираме ситуацията и да отстояваме правото на суверенитет на Украйна“.

Министърът на отбраната на Унгария Тибор Бенкьо заяви на същата пресконференция, че в момента няма нужда от разполагане на войски на НАТО в Унгария.

Ръководената от Орбан Унгария, която е съюзник в НАТО, има сравнително добри отношения с Русия въпреки напрежението между алианса и Москва заради Украйна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани