Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Докладът за „партигейт“: имало е сериозни лидерски грешки

[post-views]
Джонсън с предупреждение към Запада за руските доставки на газ

Имало е лидерски грешки и погрешни преценки на Даунинг стрийт. Това се посочва в доклада на висшата британска служителка Сю Грей за скандала с партитата в резиденцията на британския премиер Борис Джонсън в разгара на локдауните заради коронавирусната пандемия, предадоха световните агенции.

Грей бе натоварена със задачата да проведе разследване, след като в британски медии се появиха информации за купони по време на локдауните, когато на обикновените хора не беше позволено да се събират на големи групи. Тази сутрин Джонсън получи доклада от разследването на Грей.

„Имало е провал в лидерството и в преценката от страна на различни лица на Даунинг стрийт и в канцеларията на премиера (. . .). Някои от тези събития не е трябвало да бъдат разрешавани“, се казва в документа.

„Най-малкото някои от тези събирания, за които става дума, са сериозен провал в спазването не само на високите стандарти, към които се очаква да се придържат работещите в сърцето на правителството, но и на стандартите, които се очаква да бъдат спазвани от цялото британско общество“, се посочва в документа.

Това се казва в резюме на заключението от разследването, публикувано в медиите. По искане на полицията по-голямата част от изводите в пълната версия на документа засега не са разпространени, защото е започнало и полицейско разследване за извършено престъпление.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани