Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Европейският поп-рок конкурс „Сарандев“ в Добрич се завръща в календара през май

[post-views]
Европейският поп-рок конкурс „Сарандев“ в Добрич се завръща в календара през май


Европейският поп-рок конкурс „Сарандев“ в Добрич се завръща в календара на културните събития през пролетта, съобщават от Младежкия център, който заедно с общината организират форума. Надпреварата е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.
След като през последните две години заради епидемичната обстановка конкурсът събра младите певци през лятото и есента, 31-ото издание ще вдигне завеса, както е обичайно – в дните от 11 до 13 май.
Конкурсът вече очаква заявки за участие от млади таланти от България и чужбина на възраст между 11-30 години. В първия етап на селекцията – до 11 април, изпълнителите трябва да изпратят два видеозаписа с песен на роден език и песен по избор. Видеата могат да бъдат от участие в концерт, конкурс, да са заснети в репетиционна зала или у дома, посочват от Младежкия център. Предварителната селекция не допуска видеа със записан звук в студио. Жури ще обяви до 27 април изпълнителите, допуснати до втория етап на форума.
Победителят в Европейския поп-рок конкурс ще получи Гран при – парична премия, авторска статуетка и грамота. Наградният фонд на новото издание е 5000 лева.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани