Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Във връзка с грабежа на бензиностанция в София от Българската петролна и газова асоциация призовават клиентите да използват банкови карти

[post-views]
Без отстъпка от 25 ст. за литър гориво на бензиностанциите от 1 януари

По повод грабежа на бензиностанция на член на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/, извършен тази сутрин на бул. „Ботевградско шосе“, от асоциацията уверяват в съобщение до медиите, че по вътрешните стандарти на компаниите от БПГА инкасо автомобилите минават през обектите по няколко пъти на ден.

Както БТА съобщи, инцидентът е станал рано тази сутрин. При грабежа са взети около 150 лева. Няма сериозно пострадали.

В самите бензиностанции не се държат повече от 100-150 лева в брой. До събирането на парите от инкасо автомобилите, те се съхраняват в специални сейфове, до които персоналът няма достъп. Това важи особено за работата през нощните часове.

Въпреки че са взети всички мерки за сигурност, от БПГА призовават клиентите да използват банковите си карти. Това е практика, която насърчаваме и във връзка с пандемията от COVID-19, уточняват от асоциацията.

От там приемат като приоритет и по-нататъшната си работа по дигитализация на услугите, предоставяни на клиентите, както и по въвеждането на електронната касова бележка.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани