Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Група от мобилния модул по КИС се завърна от мисия в Ирак

[post-views]
Група от мобилния модул по КИС се завърна от мисия в Ирак

Високи оценки за представянето на воините

С посрещане на бойното знаме на формированието във в. ф. 28860 – Горна Малина, се проведе официална церемония по повод на завръщането и приключването на участието в Небойната мисия на НАТО в Ирак (NMI) на групата за Комуникационно-информационна поддръжка (КИП) от Националния мобилен модул по КИС. В усложнената ситуация на световна пандемия групата за КИП с командир капитан Георги Иванов изпълняваше задачи по осигуряване на комуникационно-информационната поддръжка на щаба на мисията, съобщиха от Съвместното командване на силите (СКС).

Чувствам се радостен и горд от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на СКС и лично от свое име да ви приветствам с „добре дошли” на родна земя. С тези думи началникът на щаба на СКС бригаден генерал Валентин Кръстев приветства завърналите се военнослужещи. „По време на изпълнение на мисията всички вие защитихте авторитета на Българската армия и бяхте добри посланици на Република България в чужбина, като доказахте, че българските Въоръжени сили са лоялен партньор със съюзниците от НАТО. С високия професионализъм и дисциплинираност допринесохте за придобиването на безценни опит и рутина за бъдещото доразвиване и усъвършенстване на способностите за осигуряване на комуникационно-информационна поддръжка както на Националния модул, така и на Българската армия”, заяви бригаден генерал Кръстев.

Своето признание и уважението си към военнослужещите от групата за КИП от Националния мобилен модул по КИС за успешното изпълнение на мисията изрази и командирът на Мобилната КИС полковник Теодор Тодоров. „Поздравявам ви за отличното изпълнение на поставените задачи, свидетелство за което са и високите оценки, получени от командването на мисията. Гордея се с вас!”, изтъкна в словото си той. Бригаден генерал Валентин Кръстев връчи награди на военнослужещите от името на министъра на отбраната и от командира на СКС за проявените професионализъм и отговорност, както и за успешното приключване на мисията в Ирак. Отец Георги отслужи молебен за здраве на личния състав от Мобилна КИС и Националния мобилен модул по КИС. На церемонията присъстваха още заместник-кметът на Община Горна Малина Иванка Цветкова, командирът на 2-ри свързочен батальон на НАТО подполковник Робърт Топър и началникът на НВУК „Чаралица” полковник Веселин Василев.

Най-ново

Единична публикация

Избрани