Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

До 3 години модернизираме самолетите „Спартан“

[post-views]

Ан-30 полита отново през март след ремонт в Украйна

В следващите 2–3 години предвиждаме модернизация на самолетите „Спартан“ с цел повишаване и придобиване на нови бойни способности. Това заяви за „Българска армия“ командирът на 16-а авиобаза полковник Филип Ангелов. Предстоят подписване на рамково споразумение между МО и компанията „Леонардо“, както и договор за интегрирана логистична поддръжка на самолетите „Спартан“, което ще осигури надеждната експлоатация на самолетите.

През март във Враждебна очакват завръщането на самолет Ан-30 след изпълнение на капитално-възстановителен ремонт в Украйна. Работи се и по договор за интегрирана логистична поддръжка за самолетите L-410UVP-E3.

На завидно добро ниво в сравнение с предходните години е състоянието на авиационната техниката, като 70% от нея е в изправност. Проблемите са със самолетообслужващата техника, където има нужда от резервни части и спешни ремонти.

От 1 декември 16-та транспортна авиационна група от състава на 24-та авиационна база се трансформира в 16-та авиационна база на тактическо ниво 3 на пряко подчинение на Командира на ВВС. Авиобазата премина по ново длъжностно разписание, а в нея бяха открити нови 21 длъжности.

Най-ново

Виж още

Избрани