Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обвинениеят в сексуално насилие британски принц Андрю ще даде показания под клетва през март

[post-views]
Скандал в британското кралско семейство

Британският принц Андрю ще даде показания под клетва през март в Лондон пред адвокатите на жена, която го обвинява в сексуално насилие по времето, когато е била непълнолетна, съобщи днес източник, близък до сина на кралица Елизабет Втора за Франс прес.

Съгласихме се херцогът на Йорк да даде показания на 10 март, уточни източникът.

Срещу 61-годишния втори син на кралица Елизабет, се води гражданско дело в Ню Йорк за сексуален тормоз. Ищцата е 38-годишната американка Вирджиния Джуфре – жертва на покойния американски милиардер Джефри Епстийн през 2001 г., когато е била 17-годишна. Принц Андрю винаги е отричал обвиненията.

Въпреки многократните настоявания Джуфре така и не е посочила дата, когато ще даде показания, каза източникът.

Случаят е много конфузен за британската монархия, тъй като 95-годишната кралица се готви да отбележи днес историческите 70 години на престола. Общонационалните празненства по този повод са насрочени през юни.

Според вчерашна публикация в британския в. „Дейли телеграф“ срещата с адвокатите Дейвид Бойс и Сигрид Маккоули, които ще пристигнат от САЩ, ще се проведе в рамките на 2 дни на „неутрално“ място в Лондон.

След това адвокатите ще разпитат двама свидетели, уточнява вестникът: Шукри Уокър – жена, която твърди, че е видяла принц Андрю в лондонски нощен клуб с младо момиче по времето на предполагаемото сексуално насилие; и Робърт Олни – бивш сътрудник на принца.

През януари адвокат Бойс заяви в декларация, изпратена до АФП, че няма търпение да се изправи срещу принц Андрю, неговото отричане и опити да прехвърли вината на Джуфре.

Принц Андрю се оттегли от обществения живот след катастрофално интервю за Би Би Си през 2019 г., в което той се опитваше да се защити. През януари кралицата го лиши от военните му звания и от това да е патрон на организации.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани