Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски отговори на думите на Путин за това, че Украйна е „красавица, която трябва да търпи“

[post-views]
Президентът на Украйна Володимир Зеленски бе удостоен с американската награда „Медал на свободата“

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че неговата страна е търпелива, защото „търпението е мъдрост“. „Украйна е много търпелива, защото това (търпението) е мъдрост, това е важно и за Европа, и за руснаците“, каза Зеленски, цитиран от ТАСС. Нашето търпение влияе на провокациите, на които не отговаряме, защото търпението е мъдрост, добави Зеленски, коментирайки по молба на медиите думите на президента на Русия Владимир Путин.

На вчерашната обща пресконференция в Москва с френския президент Еманюел Макрон Путин използва фразата: „Нравится, не нравится, терпи, моя красавица“ (Харесва ти или не, търпи, моя красавице), имайки предвид, че Киев трябва да спазва Минските споразумения.

Зеленски се съгласи с думите на Путин, че Украйна е „красавица“, но не и с определението „моя“. Това вече е прекалено, посочи той.

На пресконференцията вчера Путин обърна внимание на думите на Зеленски, че не му харесва нито един пункт от Минските споразумения. Путин заяви, че „Минск 2“ трябва да се изпълнява, защо това споразумение няма алтернатива и тогава цитира фразата, предизвикала полемика.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че според него Путин е заимствал фразата за „красавицата“ от руския фолклор.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани