Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шест руски десантни кораба преминават Босфора на път за Черно море

[post-views]
Шест руски десантни кораба преминават Босфора на път за Черно море

На фона на напрежението между Русия и НАТО шест големи десантни кораба на Балтийския и Северния флот са напът да преминат от Средиземно в Черно море, където ще участват в учения. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

Първите три десантни кораба преминават в момента през Босфора и Дарданелите, останалите ще го направят през следващото денонощие. Корабите отплаваха от руската военноморска база Тартус в Сирия, където участваха в учения. Вчера от пресслужбата на Северния флот съобщиха, че през Гибралтарския проток в Средиземно море са навлезли три бойни кораба начело с ракетния крайцер “Маршал Устинов”. Ракетният крайцер “Варяг” оглави група кораби на Тихоокеанския флот, които преминаха в началото на февруари в Средиземно море през Суецкия канал.

На 20 януари министерството на отбраната обяви, че започва поредица от маневри на военноморския флот с участието на 140 плавателни съда и 10 000 военнослужещи. Маневрите са планирани в акваториите на Средиземно, Северно и Охотско море, в Атлантическия и Тихия океан.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани