Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Бойко Рашков: До момента не ми е докладвано в МВР да е постъпил списък с лица от прокуратурата

[post-views]
Бойко Рашков: До момента не ми е докладвано в МВР да е постъпил списък с лица от прокуратурата

До момента не ми е докладвано в МВР да е постъпил списък с лица от прокуратурата. Това каза пред медиите вътрешният министър Бойко Рашков. Коментарът му е повод списък с 19 лица, предадени от премиера Кирил Петков на прокуратурата. На нас в голяма степен тези имена са ни известни, посочи Рашков.

Твърде рано е да се каже имало ли е чадър върху двамата задържани братя от с. Антон за убийството на млад мъж. В близките дни ще изясним и този въпрос, каза Рашков. По арогантното им поведение, в т.ч. и в полицията в Пирдоп, можем да предположим, че тези хора имат самочувствие на покровителствани, каза още вътрешният министър.

Рашков съобщи, че ръководството на МВР е взело решение да предприема подобни мащабни действия, като в село Антон, в цялата страна, където има подобни прояви на лица, афиширащи себе си като извършители на престъпление, за които имаме данни, че се занимават с престъпна дейност и тероризират местните хора. Той добави, че гражданите могат да се обръщат директно със сигнали към ръководството на министерството, ако по родните им места никой не им обръща внимание както от МВР, така и от прокуратурата.

Министър Рашков коментира и „сагата с газта в нашата страна“: „Мисля, че трябва да се насочим с определени сили към „Булгартрансгаз“ и към някои други насоки“. По думите му МВР ще осъществи сериозна проверка по някои линии в енергетиката, като едно от тези направления ще бъде Помпено-акумулираща водноелектрическа централа „Чаира“. Рашков посочи, че там има съмнения за извършвани нарушения.

Във връзка с разследването за нарушения при строителството на АМ „Хемус“ вътрешният министър Рашков каза, че по линия на Лот 5 се осъществяват много активни действия по разследване и „в скоро време ще можем да информираме за нови разкрития“. Действаме и по някои други отделни събития или случаи по автомагистралите, свлачищата и язовирите, които е било планирано да бъдат ремонтирани.

По втората линия на разследване, което се води от Главна дирекция „Национална полиция“, обхващащо цялостното административно придвижване на документацията и възлагането на строителство по всички лотове, материалите са предадени на 8 декември 2021 г. на прокуратурата и оттогава не са давани указания към структурите на МВР, нито има информация какво е предприела прокуратурата, коментира говорителят на ведомството Явор Симов. Той добави, че в средата на декември е била предадена на прокуратурата и проверка за няколко язовира, за които имаше сигнали, че са усвоявани парите по същия начин, авансово. По думите му за тази проверка също няма данни какво се случва.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани