Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първият конвой с американска военна техника пристигна в Румъния

[post-views]
Първият конвой с американска военна техника пристигна в Румъния

Първият конвой с американска военна техника пристигна в Румъния
През нощта румънската граница ще преминат още два конвоя.

Първият конвой с военна техника на американската групировка сили, който ще бъде разположен в Румъния, пристигна в сряда в страната през ГКПП Надлак (окръг Арад, Западна Румъния). Това съобщава агенция AGERPRES.

На унгарско-румънската граница беше организиран специален коридор за преминаване на конвоя, формиран от бронетранспортьори и камиони с военна техника. Камионите паркираха на пункта, където щяха да останат до сутринта. Другите две колони ще преминат през нощта румънската граница.

Командирът на 191-ви пехотен батальон на Арад подполковник Йоан Сорин Семенюк, който среща американски камиони, каза, че в четвъртък и трите колони, всяка от които се състои от 16 единици техника, придружени от военна полиция, ще отидат във военната база „Михаил Когалничану“ в Констанца (Югоизточна Румъния). Той уточни, че военните ще пристигнат в Румъния „в следващите дни в съответствие с графика за преразпределение“.

По-рано Пентагонът информира, че Съединените щати, за да „демонстрират подкрепа за съюзниците от НАТО и да възпират руската агресия“, преместват батальон Stryker от около 1000 американски военни с колесни бронетранспортьори от 2-ри кавалерийски полк (механизирана пехота). , разположен на база Вилсек в Германия. Тези сили са в допълнение към над 900-те американски войници, които вече са в Румъния под нормалната ротационна система.

Източник: pan.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани